Teraz jest 22 września 2018, o 14:13

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 września 2013, o 11:58 
Offline
-

Dołączył(a): 25 maja 2010, o 13:44
Posty: 50
Lokalizacja: lesna kraina
Płeć: Mężczyzna
Witam.Czy ktos ma moze doswiadczenie w ustawieniach tego modelu telewizora?chodzi o to ze nie moge dokladnie skalibrowac telewizora a dokladnie litery w rozych napisach(reklamy itd)sa rozmyte i strasznie mnie to irytuje. Bardzo prosze o pomoc,moze ktos ma taki model telewizora i powie jak ma wszystko ustawione,moje gg 8298253.Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lutego 2014, o 18:33 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 91
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 24
Płeć: Mężczyzna
Jakim złączem podłączyłeś źródło do TV? Czy źródło podaje sygnał w wysokiej rozdzielczości?
Jeżeli jest to złącze analogowe (np. scart/eurozłącze, component, composite, VGA) to jakość obrazu będzie niższa i może objawiać się efektami które widzisz u siebie na ekranie.
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 lutego 2014, o 19:33 
Offline
-

Dołączył(a): 25 maja 2010, o 13:44
Posty: 50
Lokalizacja: lesna kraina
Płeć: Mężczyzna
podlaczone mam normalnie,od puszki ze sciany kablem koncetrykiem do telewizora(tk chopin),byl u mnie servisant z chopina i powiedzial ze jak pisze np tv1 hd to jest to hd,tyle tylko ze hd hd nierowne :029:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 00:57 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lutego 2010, o 11:00
Posty: 366
Lokalizacja: z Weja!
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
no a ja musiałem sobie dokupić dekoder w Szopenie, bo śmigałem po kablu na analogu. też miałem TVP HD, ale z HD to miało tyle wspólnego co napis w prawym górnym rogu.
to raz, a dwa...
jeśli jakimś cudem masz już nawet sygnał HD w TV to może przełączyłeś sobie sygnał. w sensie do TV dochodzi cyfra, ale wciąż oglądasz analoga.

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 07:57 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Bezpośrednio z kabla do TV? To tylko analog. Zeby sygnał cyfrowy odbierac musisz mieć przeciez dekoder zewnętrzny lub moduł CA w TV.
Ewentualnie sprawdź czy nie masz włączonego trybu transformacji obrazu do 3D.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 09:07 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5169
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
McSimus napisał(a):
Zeby sygnał cyfrowy odbierac musisz mieć przeciez dekoder zewnętrzny lub moduł CA w TV.


Ale jak masz moduł CA w TV, to właśnie masz bezpośrednio kablem do TV i nie jest to wcale analog :)
Oczywiście w przypadku TK Chopin cyfrowy sygnał pozostawia wiele do życzenia. Wystarczy porównać na tym samym tv sygnał z Chopina i NC+.

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 09:30 
Offline
-

Dołączył(a): 25 maja 2010, o 13:44
Posty: 50
Lokalizacja: lesna kraina
Płeć: Mężczyzna
nie nie no mam wbudowany modul i karta jest wlozona :) tylko ze te obrazy w chopinie niby HD to tragedia :029: jak sobie wlacze blu-ray to mam hd i tym chopinie to chyba pseudo hd :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 09:35 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5169
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
max3131, dokładnie tak, Chopin to pseudo HD, niestety. Na pewno lepiej niż analog, ale do HD to daleko.

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 09:44 
Offline
-

Dołączył(a): 25 maja 2010, o 13:44
Posty: 50
Lokalizacja: lesna kraina
Płeć: Mężczyzna
Dlatego wlasnie zastanawiam sie nad rezygnacja z chopina i zastapieniem jej cyfra+ lub nc+ lub czym innym,tylko niewim jak to jest z jakoscia obrazu jak wieje lub mocno pada :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 09:51 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5169
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
Nie ma już Cyfry+. Mamy NC+ i Cyfrowy Polsat :)
Oferta NC+ dla mnie jest ciekawsza, chociażby ze względu na piłkę nożną.

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lutego 2014, o 09:54 
Offline
-

Dołączył(a): 25 maja 2010, o 13:44
Posty: 50
Lokalizacja: lesna kraina
Płeć: Mężczyzna
No tez lubie ogladac sport :) musze tylko poczytac wlasnie na temat jakosci obrazy jak wieje lub pada i jaka maja oferte z internetem :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lutego 2014, o 08:31 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Szczerze mówiąc to się Chopinowi dziwię. Robia pseudoekonomie po najmniejszej linii oporu.
Strona interenetowa prymitywna na dzisiejsze standardy.
Sygnał aż żal. Dziwi mnie to tym bardziej, ze coraz więcej ludzi ma wypasione telewizory a gdyby nie Chopin pewnie miało by je już dużo więcej (zysk dla sklepów RTV w okolicy).
O cenniku w tym cenniku obsługi nie wspomnę, bo wystarczy zerknąć na kilka tematów na stronach związanych z TV/TVK/TVS żeby zobaczyć jakie komentarze z całej Polski są.
Jedyna ich zaleta to że są. I nie chce mi się kabli dodatkowych ciągać po mieszkaniu bo pewnie juz dawno bym podziękował za ich ofertę.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL