OGŁOSZENIE
Teraz jest 16 października 2018, o 09:06

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sierpnia 2016, o 15:55 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 111
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 35
Płeć: Mężczyzna
Hej :)
Na naszym osiedlu Plastcom puścił światłowody (parę miesięcy temu). Podłączyli internet do domu i czekam czekam czekam. Ofertę mają ciekawą, wystarczy porównać z cenami i prędkościami szopena ale od paru miesięcy nie mogą wystartować (miły Pan na infolinii wymyśla ciągle to nowe wymówki - a bo przekopki jakieś a bo coś tam).

Czy ma ktoś wiedzę jak w praktyce działa ich internet i telewizja?

Tutaj ich oferta:
http://plastcom.pl/?cat=4

Generalnie szopen działa bardzo dobrze ale ceny z kosmosu porównując np. z upc.
Plastcom 100mbit za 50zł/mc
Upc 60mbit za 49zł/mc
Vectra 50mbit za 50zł/mc
Chopin 20mbit za 73,80zł/mc

Ceny biją po oczach i mam nadzieję, że szopen zmieni w końcu politykę cenową bo trochę zdziera kasę przez brak konkurencji.
Vectra z tego co widzę trochę też zdziera bo wysyłanie ma wolne przy 50mbitach...

Mam nadzieję, że się w końcu doczekam tego neta bo trochę już mi się czekać nie chce.

Orange podobno ma coś takiego, 300mb/s ale jak to działa nie mam pojęcia - może ktoś z Was korzysta?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 września 2016, o 12:27 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lipca 2013, o 16:12
Posty: 78
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 37
Płeć: Kobieta
Ten internet z plastcomu to już rok robią... nic tylko podziękować układom w Wejherowie przy budowie nowych osiedli. Chociaż obecnie prawo się zmieniło i cała infrastruktura należy do wspólnot, jednak przez całe lata jak i obecnie oryginalni dostawcy mediów uprzykrzają życie konkurencji jak mogą, a cierpimy my, mieszkańcy i konsumenci/klienci.

-- 6 września 2016, o 13:37 --

Z rozmowy przed chwilą dzisiaj z Plastcomem, to przekazał dobrą wiadomość, że będą w październiku podłączać, jak wszystko dobrze pójdzie lub do końca roku w drugi wariancie. Pożyjemy, zobaczymy, mi się umowa z Chopenem w październiku kończy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 września 2016, o 12:54 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 111
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 35
Płeć: Mężczyzna
hah dobrą wiadomość dostaję co miesiąc :) no ale i tak warto poczekać bo prędkości są nieporównywalne.
Światłowód już w chacie leży :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 października 2016, o 15:11 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
No to ja jeszcze go nie widziałem :(
A Neostrada przedłużona już nie wiem który raz :(

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 października 2016, o 10:09 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lipca 2013, o 16:12
Posty: 78
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 37
Płeć: Kobieta
No niby już kilka razy byli na osiedlu we wrześniu i chyba kable ciągnęli panowie z plastcomu, ale na razie kazali dzwonić na koniec października. Chyba szybciej kupię działkę i wybuduję dom niż zobaczę internet z plastcomu w mieszkaniu...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 października 2016, o 10:23 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 111
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 35
Płeć: Mężczyzna
no myślę, że nawet jak podłączą to trzeba zostawić szopena na jakiś czas bo jak będą awarie to za dni awarii się po prostu nie zapłaci (a net z szopena będzie działać).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2016, o 11:02 
Offline
-

Dołączył(a): 26 września 2016, o 10:33
Posty: 5
Lokalizacja: wejcher
Wiek: 23
Płeć: Mężczyzna
pomysł dobry tylko zanim oni się uwiną z pracami nad internetem zdąże chyba kopnąć w kalendarz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2016, o 14:41 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
A jakby zastosować np Play internet?Płaci się za np 0.000001 do 10 GB=10 zł,10.1 do 20GB=20 zł itd,może to komuś podejdzie zamiast płacić stawki sztywne u operatorów kablówkowych?

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2016, o 15:28 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Póki co nie przekonałem się do bezprzewodowych. Może na www toto się nada ale już do podłączenia do TV , no nie wiem.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2016, o 21:02 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Miałem z "Chopina" neta,ale przeprowadzając się w nowe miejsce spróbowałem zaoszczędzić. Już kiedyś pisałem tutaj na forum,że kupiłem kartę SIM na portalu aukcyjnym i jest tam tak,że masz na miesiąc 100 GB LTE do wyciągnięcia ,ładujesz konto raz na 150 dni kwotą 50 zł,z tym,że te środki ..zostają na koncie,możesz je wykorzystać ,byle ostało się 30 zł. Inwestycja ,to modem i dokupiłem router aby podłączyć jeszcze tv pod neta. Prędkości tam gdzie mieszkam najczęściej od 8Mbit do nawet 40 zdarzało się. Może to nie kosmos,ale cenowo ...wychodzi dobrze. Gdyby to padło w końcu,to wtedy rozważyłbym ofertę Play. Znajoma poprosiła ,aby policzyć jej transfer i wyszło,że zużywa miesięcznie ok 7 GB danych (pobieranie+wysyłanie),to niedużo,ale niektórzy nie pobierają dużo.Ona płaci w Chopinie ponad 30 zł,a w przypadku Play płaciłaby 10 zł m-c,więc warte zastanowienia. Na razie sprawdzamy średnią z kwartału i wtedy ona podejmie decyzję,czy rezygnuje z Chopina na rzecz mobilnej oferty. Do tego mobilny net ma inne zalety,których nie ma kabel.Przy dużym transferze fakt,że kabel sprawniejszy-każdemu wedle potrzeb

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2016, o 21:18 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 111
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 35
Płeć: Mężczyzna
Jak zużywa mało to faktycznie na kartę może jej wystarczy.
Teraz na stronie u nich widzę tak:
"103 kanały (33HD) + 350Mbit: do końca miesiąca i następne 2 miesiące za 0 zł, potem 74,90 zł"

To ja płacę teraz za szopena 80zł za net 60mbit bez kablówki.. paranoja


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 października 2016, o 14:37 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Neo 10 MB za 49 ?

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 listopada 2016, o 22:26 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4144
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Załącznik:
Bez nazwy1.jpg
rumcajs napisał(a):
Miałem z "Chopina" neta,ale przeprowadzając się w nowe miejsce spróbowałem zaoszczędzić. Już kiedyś pisałem tutaj na forum,że kupiłem kartę SIM na portalu aukcyjnym i jest tam tak,że masz na miesiąc 100 GB LTE do wyciągnięcia ,ładujesz konto raz na 150 dni kwotą 50 zł,z tym,że te środki ..zostają na koncie,możesz je wykorzystać ,byle ostało się 30 zł. Inwestycja ,to modem i dokupiłem router aby podłączyć jeszcze tv pod neta. Prędkości tam gdzie mieszkam najczęściej od 8Mbit do nawet 40 zdarzało się. Może to nie kosmos,ale cenowo ...wychodzi dobrze. Gdyby to padło w końcu,to wtedy rozważyłbym ofertę Play. Znajoma poprosiła ,aby policzyć jej transfer i wyszło,że zużywa miesięcznie ok 7 GB danych (pobieranie+wysyłanie),to niedużo,ale niektórzy nie pobierają dużo.Ona płaci w Chopinie ponad 30 zł,a w przypadku Play płaciłaby 10 zł m-c,więc warte zastanowienia. Na razie sprawdzamy średnią z kwartału i wtedy ona podejmie decyzję,czy rezygnuje z Chopina na rzecz mobilnej oferty. Do tego mobilny net ma inne zalety,których nie ma kabel.Przy dużym transferze fakt,że kabel sprawniejszy-każdemu wedle potrzeb


Sam siebie muszę zacytować :( Ciekawostka,kupiłem neta z Play sprawdziłem zużycie i zagadka-wg Play zużyłem np 15 MB danych (d+u),a licznik modemu huawei 3372 wskazywał niecałe 10 MB :(: . Wcześniej zrobiłem inaczej -licznik zewnętrznego programu wskazał łącznie 228 MB,a wpisując *101# Play podał mi ,że zużyłem .....750 MB !!!! (miałem 3 GB na start ). Czyżby ktoś mnie ..kantował? W załączniku 2 plik z fotka licznika


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 listopada 2016, o 21:36 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lipca 2013, o 16:12
Posty: 78
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 37
Płeć: Kobieta
Ja mam internet awaryjny to LTE od Plusa, nie narzekam na jakość, tylko okna mam z drugiej strony niż jest główny nadajnik w Wejherowie. I też wciąż czekam na ten net z Plastcomu, ostatnio kazali czekać na ulotki, już terminów nie podają. Kurde do d z taką obsługą klienta, przypominają mi się lata 80te i czekanie parę lat na telefon stacjonarny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 listopada 2016, o 09:46 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 111
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 35
Płeć: Mężczyzna
Po prostu nie potrzebnie rozwinęli kable po chatach bez podłączenia do osiedla.
Ja osobiście nie przedłużyłem oferty w szopenie i internet wskoczył z automatu na czas nieokreślony.

No mam nadzieję, że na początku roku ten net ruszy (2017.. :D )


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL