Teraz jest 11 grudnia 2018, o 10:12

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 grudnia 2016, o 21:09 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lipca 2013, o 16:12
Posty: 75
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 37
Płeć: Kobieta
No proszę, dziś 01.12.2016 plastcom powiesił ulotki na drzwiach mieszkań, ale żadnej specjalnej oferty dla nas, standardowa ulotka, ceny jak na www.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 grudnia 2016, o 22:38 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Zadzwonię jutro i zobaczymy co powiedzą. Z tego co wcześniej rozmawiałem to oferta jest negocjacyjna - można wziąć np. wyższy upload itp.
Zobaczymy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 grudnia 2016, o 16:00 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1440
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
A u nas nic nie powiesili tylko wrzucili do skrzynek standardową ulotkę.
Żadnej informacji na temat jak gdzie i z kim podpisać umowę, gdzie się zgłosić - taki odpierdolnik.
Na podstawie dyskusji na FB dowiedziałem się, ze żadnych negocjacji ani żadnej specjalnej oferty dla nas nie będzie bo to co jest oferowane na ulotce i na ich stronie to najlepsza oferta z możliwych.
Żesz ... ... ... to ma być konkurencja ??? Z takim podejściem do klienta ???

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 grudnia 2016, o 18:26 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Generalnie ekipa dziś podłączyła net. Na razie chodzi mega szybko! Mam nadzieję, że tak zostanie. Było trochę trudności ale ekipa techniczna sobie poradziła.

Osobiście wziąłem 350Mbit/s ściągania i 40Mbit/s wysyłania. 3 miesiące gratis, dalej za 70zł.
Myślę, że to super cena patrząc na cennik szopena, czy chociażby UPC (który teraz daje za tą cenę 250Mbit.. czyli o 100 mniej niż plastcom).

Mają tak dobrą cenę, 3 miesiące gratis - co tutaj jeszcze obniżać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 grudnia 2016, o 23:58 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lipca 2013, o 16:12
Posty: 75
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 37
Płeć: Kobieta
Również dziś panowie podłączyli światłowód, ja wzięłam 250MB na 12 miesięcy i tak prędkość będzie 4-krotnie większa niż ta z Chopina i jeszcze do tego taniej o 16 zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 grudnia 2016, o 09:25 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6116
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
A jak pociągnęli do was ten światłowód? Ryli klatki?

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 14 grudnia 2016, o 09:59 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Korytka są pod sufitem, takie białe listwy pcv i pozniej przez sciane do mieszkania do puszki..
Kabelek jest cieniutki więc fajnie się chowa w listwach przy podłogowych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 grudnia 2016, o 13:32 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1440
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Rozumiem, że mówicie o S2 ?
Czy wszystko trzeba załatwiać w Redzie w biurze?
Jaki modem/router proponują?

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 grudnia 2016, o 14:03 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Ja załatwiałem przez telefon, nie wiem gdzie mają biuro nawet :P
Modem dają DASAN H640GW (z dwoma antenkami i 4 porty z tyłu).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 grudnia 2016, o 14:14 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1440
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Czyli światłowód bezpośrednio wpięty do modemu/rutera?

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 grudnia 2016, o 14:17 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Tak dokładnie. I z niego przez wifi albo kablem ethernet 8 żyłowym najlepiej.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 grudnia 2016, o 15:16 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1440
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
A jak działa modem po tych kilku dniach? Nie ma zwiech, zacięć itp.?
Jak z zasięgiem Wi-Fi w naszych ścianach?
Czytałem różne opinie w sieci na jego temat.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 grudnia 2016, o 15:28 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Na razie nie ma żadnych problemów.
Wszystko działa jak należy. Zasięg w mieszkaniu, wszędzie czy na telefonie czy na tablecie pokazuje, że mocny sygnał.

Wydaje mi się, że czasem strony zamulają sekundę przy otwieraniu na początku ale to może być wina ustawień DNS i jeszcze spróbuję na innych ustawieniach.

Tutaj wyniki speedtesta:
http://www.speedtest.net/result/5915045551.png

Od razu poprosiłem o zewnętrzny numer IP aby nie trzeba odblokowywać portów na modemie np. w grach - po paru godzinach przydzielili taki numer więc też plus za reakcję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 grudnia 2016, o 15:41 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1440
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
No wygląda ciekawie :)
Ja chyba wezmę 100Mb do TV i internetu powinno wystarczyć z powodzeniem. W sieciówki póki co nie mam kiedy i tak grać.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 grudnia 2016, o 16:07 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 października 2009, o 13:31
Posty: 109
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Mężczyzna
Ja zrezygnowałem z tv na rzecz netflixa, daje radę jak narazie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL