Teraz jest 19 września 2018, o 06:18

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TK Chopin
PostNapisane: 17 lutego 2017, o 20:24 
Offline
-

Dołączył(a): 17 lutego 2017, o 20:21
Posty: 4
Lokalizacja: wieś
Wiek: 53
Płeć: Mężczyzna
Witam. zastanawiam się nad przejściem z tv analogowej na tk chopin. Polecacie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 17 lutego 2017, o 23:16 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Teraz chyba wszystko w cyfrowe wchodzi. Popatrz na kanały ,czy ci odpowiadają. Może Netia byłaby dostępna lub inny operator?

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 18 lutego 2017, o 12:25 
Offline
-

Dołączył(a): 17 lutego 2017, o 20:21
Posty: 4
Lokalizacja: wieś
Wiek: 53
Płeć: Mężczyzna
Wolę tk chopin bo i internet by się podłączyło od razu ale cana za podłącznie jest kosmiczna 555 zł i to odrzuca


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 18 lutego 2017, o 14:47 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
DomiNo25 napisał(a):
Wolę tk chopin bo i internet by się podłączyło od razu ale cana za podłącznie jest kosmiczna 555 zł i to odrzuca

Za samo podłączenie 555zł? Chyba kogoś porąbało :) I potem jeszcze pewnie co miesiąc opłata.
A może jeszcze Chopin nie ma linii w Twoim otoczeniu i musieliby specjalnie dla Ciebie cągnąć, no to bym jeszcze zrozumiał.

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 18 lutego 2017, o 16:20 
Offline
-

Dołączył(a): 17 lutego 2017, o 20:21
Posty: 4
Lokalizacja: wieś
Wiek: 53
Płeć: Mężczyzna
Z tego co w internecie piszą to tyle kosztuje podłączenie tk chopin do budynku jednorodzinnego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 18 lutego 2017, o 16:59 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
No wiesz, nie mieszkam w Polsce a tutaj zmieniałem dostawcę internetu już kilka razy. I nigdy nie płaciłem za samo podłączenie. Ba- kiedy założyłem sobie SKY (internet i TV) to miałem pierwsze 3 miesiące za darmo.
A kabel musieli ciągnąć z drogi no bo dom nie był podłączony.

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 19 lutego 2017, o 08:11 
Offline
-

Dołączył(a): 30 maja 2013, o 10:50
Posty: 188
Lokalizacja: Bolszewo Parkowa
Pochwały: 1
Wiek: 38
Płeć: Kobieta
Jesli mieszkasz w bloku i to jeszcze w dodatku w Orlexie to oni juz maja w scianach swoja instalacje. Idziesz do Chopina, zamawiasz i robia w pol godziny. Instalacja 1,23 kosztuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 19 lutego 2017, o 10:09 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Co do neta,to zależy ile ciągniesz. Rodzice płacili 30 coś tam zł za 8Mbit w Chopinie,ale zasysali niecałe 10GB na miesiąc. Więc umowa wypowiedziana,teraz mobilny i opłata 10 zł za 10 GB i spokojnie się dziadki mieszczą. Prędkość tam gdzie mieszkają jest od 15 Mbit (wczoraj zmierzone) ,do ponad 100 Mbit w ogródku .Trzeba dostosować do potrzeb,aby nie przepłacać.Niestety plan programowy jest tak ułożony,że aby mieć coś dla siebie,to trzeba opłacać kanały ,których i tak nie oglądasz

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 19 lutego 2017, o 14:54 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Mały offtop....

Teraz jestem w Virgin, którego szef (mason zresztą) karmi ludzi swoimi prywatnymi lotami w kosmos :D
Podobno w przyszłym roku zrealizuje swoje obietnice. Chcę to zobaczyć, no bo jak na razie to ma chyba 6 lat obsuwy :)

Obrazek

To wynik sprzed kilku sekund. W sumie to płacę 57 funtów na miesiąc a mam tylko internet i telefon stacjonarny (bez Tell-a-vision). Telefon leży odłogiem, ale internet użytkujemy wszyscy w domu do bólu. Około 280-320 GB miesięcznie. Dużo streamujemy że tak powiem :)

Będąc w pracy też używam komórkę dość wybitnie. Miesięczny transfer to około 60GB. Miesięczny abonament to 40 funtów. Jestem w grupie prawie wymarłej, gdzie nie mam limitu na internet, rozmowy czy smsy :D
Ale za to nowy telefon muszę kupować za gotówkę.

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TK Chopin
PostNapisane: 7 kwietnia 2018, o 13:47 
Offline
-

Dołączył(a): 8 lutego 2014, o 11:22
Posty: 79
Lokalizacja: wejherowo
Wiek: 47
Płeć: Nie wiadomo
odpowiedzią na MONOPOL TK Chopin są anteny na dachach balkonach :p


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL