Teraz jest 19 lipca 2018, o 23:41

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 stycznia 2014, o 13:12 
Bo u mnie od miesiąca jest lipa. Mam internet z Chopina, niby ten trochę szybszy ale od jakiegoś czasu co chwilę są przerwy w dostawie albo muli że hej. Myślałam, że po prostu ktoś się do mnie podłączył ale zmieniłam hasło i nic- dalej to samo.

Podobnie z telewizją, co jakiś czas na programach komunikach: zły sygnał.

A u was chodzi bez zarzutu ?


Góra
  
 
PostNapisane: 22 stycznia 2014, o 13:40 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
może postaraj się jakoś dowiedzieć czemu sygnał jest zły, może coś zrobiłaś co go rozgniewało, może wystarczy butelka dobrego wina i szczera rozmowa ? ;-)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 22 stycznia 2014, o 13:52 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5179
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
Dzisiaj była awaria na osiedlu. Zgłaszałam.
Powinno już być dobrze, ale nie za bardzo jest. Przynajmniej u mnie muli. W BOK twierdzą, że już powinno być dobrze.

Wszelkie awarie należy zgłaszać w BOK, nr telefony: 58 738 97 01
lub w ibok: https://bok.tkchopin.pl/index.php

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 stycznia 2014, o 15:56 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 stycznia 2006, o 20:42
Posty: 85
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
Fakt faktem od miesiąca jest lipa z netem z chopina na Fenikowskiego. Ja też to zgłaszałem. Nie wiem ale awaria neta była związana ze słabszym odbiorem sygnału tv. Któregoś razu to naprawili ale i tak do tej pory co jakiś czas net się zwiesza lub potwornie muli. I za co ja mam im płacić ???


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 stycznia 2014, o 21:43 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6362
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
U mnie hula.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 23 stycznia 2014, o 23:54 
u mnie dalej ledwo...


Góra
  
 
PostNapisane: 24 stycznia 2014, o 10:11 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 grudnia 2012, o 23:25
Posty: 1557
Lokalizacja: Fenikowskiego
Pochwały: 3
Wiek: 47
Płeć: Kobieta
dzisiaj kolejny dzien i znów sa problemy z otwieraniem stron www.
Dzwonilam przed chwilą do BOK i dowiedziałam sie ze zadnej awarii dzisiaj nie mają........
Hm, zatem czemu jak mulił tak muli ....

_________________
Kiedy ktoś chce-szuka sposobów, kiedy ktoś nie chce- szuka powodów


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 11:33 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6362
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
A myśleliście, że to może być wina waszej infrastruktury sieciowej, bądź sprzętowej. Może to gówniany router za 50zł ma zrypany soft, może komputer ledwo żyje, może coś wam ekranuje sygnał pomiędzy routerem a komputerem w przypadku połączenia wifi? Może wasz router nadaje na tym samym kanale co 100 innych w pobliżu? Powodów może być mnóstwo. Osobiście nie przepadam za Chopinem, bo podejście do klienta mają na poziomie podstawówki, ale stabilności ich łącz nigdy nie miałem niczego do zarzucenia.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 13:21 
Komputer jest jeden z nowszych więc na pewno w tym nie jest problem. Router z tego co pamiętam także nie był za 50 zł. Dotychczas wszystko działało dobrze i od jakiegoś czasu szwankuje więc mam podstawy do tego, by podejrzewać ze wina nie leży po stronie mojego sprzętu :)


Góra
  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 13:35 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
aby to sprawdzić proponuję najpierw podpiąć skrętką komputer wprost do modemu kablowego i sprawdzić czy nagle nie będzie poprawy ;-)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 13:50 
Nie wiem, czy cię dobrze zrozumiałam. Podpiąć się pod internet kablem ? Tak już robiłam. Dalej to samo.


Góra
  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 18:45 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
kasia-nowa napisał(a):
Podpiąć się pod internet kablem ?


ale z pominięciem routera, prosto do modemu kablowego

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 21:46 
Offline
-

Dołączył(a): 4 sierpnia 2009, o 20:36
Posty: 114
Lokalizacja: fenikowskiego
Pochwały: 7
Wiek: 58
Płeć: Mężczyzna
sprawdz tak jak napisal Lukas
Sprawdz kabel ethernetowy (to ze dzialal, nie oznacza ze nie zepsul sie\)
Sprawdz kabel antentowy
Sprawdz uzywajac innego komputera, twoj moze byc zapchlony.

A najlepiej zawolaj specjaliste od tego.

_________________
--
not too old for computer... not yet


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 stycznia 2014, o 22:06 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6362
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
kasia-nowa napisał(a):
Komputer jest jeden z nowszych więc na pewno w tym nie jest problem. Router z tego co pamiętam także nie był za 50 zł. Dotychczas wszystko działało dobrze i od jakiegoś czasu szwankuje więc mam podstawy do tego, by podejrzewać ze wina nie leży po stronie mojego sprzętu :)


To, że nowy nie znaczy że nie jest bez winy. Zajmowałem się sprzedażą kompów grube lata i widziałem jak sprzęty zaczynały zamulać już po jednym dniu używania, oczywiście z winy użytkownika. Ale nie twierdze, że u ciebie też tak jest. 50zł było metaforą. Sprzęty za 600zł też potrafią być gówniane lub się zepsuć, albo mieć problem z firmwarem. To że działało i przestało tym bardziej pokazuje, iż problem może leżeć za modemem Chopina. Oni za bardzo dbają o swoją infrastrukturę. Kolejna sprawa to zwykły reset modemu, one czasem się "zapychają" tak samo jak routery.

Taj jak mówił Lukas, podłącz się bezpośrednio kablem do modemu z pominięciem routera. Zresetuj modem i sprawdź ja będzie śmigać. Najlepiej na innym komputerze, żeby wyeliminować problem z twoim.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 29 stycznia 2014, o 08:47 
Offline
-

Dołączył(a): 28 lutego 2010, o 21:25
Posty: 1058
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 13
Płeć: Mężczyzna
Mój pomiar ( na kablu) o 8.45 25, 46 i 2,45

_________________
serwik


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL