Teraz jest 22 listopada 2017, o 04:42

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 20:51 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
Wlanczam komputer pokazuje sie napis zapraszamy i z 30 sekund ten napis wydnieje.Nastepnie pokazuje sie sama tapeta i po okolo minucie ikony z pilpitu a po drugiej minucie menu od startu i pasek z dolu.wirusow nie ma skanowany komputer byl BIOs resetowany miejsca pelno na dysku.Co moze byc?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 20:56 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5179
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
Norbi napisał(a):
Wlanczam komputer


Zamiast "włanczać" komputer, to spróbuj go włączyć.

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 21:43 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
lenarosso napisał(a):
za dużo pornoli ;)

Jeden byl i w twym wykonaniu :D

Yareach napisał(a):
Norbi napisał(a):
Wlanczam komputer


Zamiast "włanczać" komputer, to spróbuj go włączyć.

Jak nie chcesz pomoc to milcz.

dodam ze rejestr wyczyszczony dysk twarty sprawny graficzna tez ram tez zasilacz tez wiec nie wiem co moze byc .Dodam ze bateryjka od biosa tez nowa kupiona i komp po formacie przed chwilka i problem nadal jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:15 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6350
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Robiłes reinstal windowsa? W końcu to głupi system. Czasem chce odświeżenia.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:25 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
DoMiNo napisał(a):
Robiłes reinstal windowsa? W końcu to głupi system. Czasem chce odświeżenia.

Formata zrobilem wszytko uaktualnilem i nadal lipa.moze to przez SP3?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:29 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6350
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Nie. Bardziej stawiam na problemy z dyskiem, albo płyta. No chyba że skopałeś instalację windy.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:42 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
DoMiNo napisał(a):
Nie. Bardziej stawiam na problemy z dyskiem, albo płyta. No chyba że skopałeś instalację windy.

Dysk byl sprawdzamy programem HDDlife 3.1.171 oraz najechalem na dysk twardy wlasiwosci i narzedzia i dysk tez sprawdzilem w ten sposob .windows na 100% dobrze zainstalowany.Kiedys z 30 sekund sie uruchamial caly komputer a teraz z 3 minuty trwa.bez sciemy mowic jak w pacierzu co jest :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:48 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6350
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Ciągle stawiam na dysk. Programy nie zawsze wszystko pokazują. Jak masz możliwość podmień dysk na inny i sprawdź.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:55 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
DoMiNo napisał(a):
Ciągle stawiam na dysk. Programy nie zawsze wszystko pokazują. Jak masz możliwość podmień dysk na inny i sprawdź.

no ale co by moglo byc nie tka z dyskiem?dodam ze mam tez tylko 2 programy uruchomine przy starcie sytemu i komp ma 2.5GHz, 4 GB ram ale ze to windows xp to tylko pokazuje 3.25 Gb Ram.Dodma ze w trybie awaryjnym tak samo dlugo sie uruchamia :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:56 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6350
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Norbi napisał(a):
no ale co by moglo byc nie tka z dyskiem?
Umiera. Nie potwierdzam na 100%, ale tak mi to wygląda. Programy testujące nie pokażą Ci wszystkiego.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 22:58 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5179
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
Potwierdzam to, co pisze DoMiNo. Ostatnio miałam podobne objawy, ale na serwerze. Okazało się, że po 5 latach całodobowej pracy siadły oba twarde dyski. Trzeba było kupić nowe.

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 23:00 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
Ale jesli dysk uszkodzony to czemu tylko uruchamie trwa dlugo a np. w call of duty 4 smigac moge bo zainstaowalem teraz sobie na nowo.Jutro wezne dysk ukolegi podloncze moj a jego u siebie i zobacze a teraz dobranoc i dam jutro znac :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 stycznia 2011, o 23:51 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lipca 2005, o 20:52
Posty: 1441
Obrazki: 0
Lokalizacja: znienacka
Pochwały: 1
Wiek: 32
Płeć: Mężczyzna
start > uruchom > wpisz "msconfig" > odznacz wszystko w zakładce "uruchamianie" > zaakceptuj zmiany > uruchom ponownie

daj znać czy pomogło :)

_________________
Something Wrong Inside You.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 28 stycznia 2011, o 01:33 
Offline
zbanowany

Dołączył(a): 17 sierpnia 2009, o 15:29
Posty: 1112
Lokalizacja: Wejherowo
Płeć: Mężczyzna
Itachi napisał(a):
start > uruchom > wpisz "msconfig" > odznacz wszystko w zakładce "uruchamianie" > zaakceptuj zmiany > uruchom ponownie

daj znać czy pomogło :)
Mialem to robione i ine rzeczy nawet jak czyszczenie komputera w srodku :D blachy powod sie okazal(SP3 wywalilem i po problemie).Teraz komputer 30 sekund sie mi uruchamia :P Z 10 razy uruchomilej i jak narzie nic dam jutro znac po obiedzie czy nadal smiga ladnie mi :D Ponodz ten SP3 dziala jak Vista kiedys na chybil trafil :D Mi SP3 sprawowal sie dobrze i nagle kompa mi obamocil :D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL