Teraz jest 22 listopada 2017, o 04:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sierpnia 2013, o 19:36 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
podłączyłem kompa do tv poprzez hdmi,w tv podświetliła mi się ikonka hdmi 1 lub hdmi2 (zalezy pod które gniazdko podłączyłem) i...nie przesyła obrazu z kompa do tv.w kompie mam przycisk przesyłania sygnału na projektor,ale mówi ,że nie znajduje projektora (rozumiem,że tak nazwany jest odbiornik zewnetrzny ).Gdzie co ustawić aby był obraz z kompa na tv?

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sierpnia 2013, o 20:09 
Offline
-

Dołączył(a): 4 listopada 2009, o 16:01
Posty: 207
Obrazki: 5
Lokalizacja: wejherowo
Pochwały: 3
Płeć: Mężczyzna
teoretycznie: wyjście hdmi z laptopa ma ustawienia programowe które można zmieniać,opcje wyjścia hdmi,(start- programy-akcesoria-lenovo-itp?) raczej powinny się rozpoznać w automacie, kombinowałbym w ustawieniach wejścia TV lub wyjścia komputera..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sierpnia 2013, o 21:01 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
zna tylko nazwę projektor,ale nie widzi komputera ,szukam jakiegos włączenia,np na karcie graficznej włączenie drugiego monitora itd,nie ma takiej funkcji-trochę bez sensu,bo komp ma wyjscie hdmi

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sierpnia 2013, o 22:42 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 89
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 23
Płeć: Mężczyzna
Jaką wersję (jaka grafika) laptopa posiadasz?
Próbowałeś łączyć innym kablem lub do innego odbiornika (np. TV)?
Jeżeli karta graficzna produkcji Nvidii to czy w panel sterowania=>panel sterowania NVIDIA=>wyświetlanie=>konfigurowanie wielu monitorów widać dwa urządzenia?
Jeżeli tak to na dole kliknij prawym przyciskiem myszy na drugi ekran i kliknij "Duplikuj ekran (użyj [nazwa_twojego_urządzenia] jako klonu głównego)".


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sierpnia 2013, o 07:40 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5179
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
Skorzystaj ze skrótu klawiaturowego Fn + F3 powinien pojawić się na Twoim kompie interfejs wyboru sposobu wyświetlania (Lenovo 580).

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sierpnia 2013, o 15:00 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
konior966 napisał(a):
Jaką wersję (jaka grafika) laptopa posiadasz?
Próbowałeś łączyć innym kablem lub do innego odbiornika (np. TV)?
Jeżeli karta graficzna produkcji Nvidii to czy w panel sterowania=>panel sterowania NVIDIA=>wyświetlanie=>konfigurowanie wielu monitorów widać dwa urządzenia?
Jeżeli tak to na dole kliknij prawym przyciskiem myszy na drugi ekran i kliknij "Duplikuj ekran (użyj [nazwa_twojego_urządzenia] jako klonu głównego)".


intel hd graphics ,zaktualizowałem sterowniki ale nic dalej się nie dzieje,nie widzi innego odbiornika,projektora itd,nie mam w panelu sterowania panel sterowania nvidia,mam intel graphics

-- 11 sie 2013, o 15:02 --

Yareach napisał(a):
Skorzystaj ze skrótu klawiaturowego Fn + F3 powinien pojawić się na Twoim kompie interfejs wyboru sposobu wyświetlania (Lenovo 580).


to robiłem ,nie widzi projektora itd,kabel mam nowy ,dostałem od tkchopin do dekodera i chciałem go użyć,aby nie kupować bo nie wiem jaki to konkretnie miałby być

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sierpnia 2013, o 09:02 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lutego 2010, o 11:00
Posty: 352
Lokalizacja: z Weja!
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
a może zamiast projektora spróbować ustawić drugi monitor?

w 7: Panel Sterowania -> Ekran -> Dopasuj rozdzielczość... Zobacz czy tam "widzi" telewizor.

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 sierpnia 2013, o 19:56 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
przybyła taka opcja po zainstalowaniu aktualizacji sterów,ale nie daje rady przesłać sygnału na tv,zmieniałem rozdzielczość itd,nic z tego,zrezygnowałem,trudno,może kiedyś coś jeszcze pokombinuję,dzięki za pomoc

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sierpnia 2013, o 16:07 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 89
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 23
Płeć: Mężczyzna
Prawdopodobnie to wina złącza w komputerze, jeśli możesz spróbuj podłączyć jeszcze inny sprzęt.
Spróbuj podłączyć monitor/projektor/cokolwiek przed włączeniem komputera.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sierpnia 2013, o 11:36 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
ok

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 września 2013, o 08:19 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
zawalczyłem,podłączyłem pod tv LG i śmiga aż miło,pod samsung nie chce,zgłaszam usterke gwarancyjną,bo lapek i kabel wychodza ok

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 września 2013, o 19:09 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
niestety dalej w kropce,pozyczyłem dekoder HD,podłączyłem do tv i..działa aż miło,czyli odbióe w tv działa,komp tez wysyła ,ale nie do samsunga,widocznie jest jakieś nieporozumienie między kompem a dokładnie tylko ta firmą,bo inne nie maja tego kłopotu. Serwis nie pomoże,bo przeciez działa,ten od kompa też ,bo działa,spychologia totalna ;(

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 września 2013, o 08:13 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 38
Płeć: Mężczyzna
Może to rozdzielczość lub częstotliwość z jaką "wchodzi" komp podczas podłączania ? Może ten drugi TV daje radę ją wyświetlić a ten odrzuca ją ? Dekoder może być ustawiony na jakąś mniejszą i przez to działa. Szukał bym w ustawieniach wyświetlania w kompie przy podłączonym TV a także w TV w ustawieniach złącza.

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 24 października 2013, o 18:08 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4017
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
samo się zrobiło,tzn komp zassał jakąs łatkę sam z siebie i chodzi,temat zamykam

-- 24 paź 2013, o 18:09 --

samo się zrobiło,tzn komp zassał jakąs łatkę sam z siebie i chodzi,temat zamykam

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 października 2013, o 19:09 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 stycznia 2010, o 14:02
Posty: 5179
Obrazki: 2
Lokalizacja: Teraz z Feniksa ;)
Pochwały: 82
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
Zamknąć za bardzo nie masz możliwości :P

_________________
Anonymous - pozdrawiam Ciebie
"Nie to jest istotne, czy masz rację, czy nie. Ważne, żebyś zrozumiał innego." /Peter Brook/

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL