Teraz jest 22 listopada 2017, o 04:41

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lutego 2012, o 22:55 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 89
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 23
Płeć: Mężczyzna
Witam!
Dwa pytania:
Co stało się z tamtym zasilaczem?
Jaki zasilator teraz masz w komputerze?
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lutego 2012, o 05:26 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1768
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 43
Płeć: Mężczyzna
He he, faceta poznaje się po tym jak kończy :)
Dziś rano znowu ta sama historia.
Schodzę na dół, włączam komputer i po sekundzie zgasł.
Po kolejnej sekundzie sam próbował się załączyć, ale po następnej zgasł.
I znowu po sekundzie się włączył, po kolejnej zgasł.
Wtedy go wyłączyłem na zasilaczu.

Ale po ponownym włączeniu zasilacza i przyciśnięciu włącznika na komputerze, w końcu ruszył.

Identyczne objawy były ostatni raz, kiedy złożyłem komputer z nowych części, pozostawiając
ten zasilacz, który -chyba- spalił mi poprzedni. A oddałem go do sklepu, ponieważ wyłączanie i włączanie zasilacza nic nie dawało. Po prostu death.


Już sam nie wiem. Znalazłem program ASrock Instant Boot, i tutaj proszą, aby nie wyłączać zasilacza, ani odcinać prądu na noc. Po uruchomieniu programu komputer uruchamia się po 4 sekundach (to chyba taki sleep mode bardziej).
Myślę sobie, że być może załączenie tego programu załatwi sprawę, o ile nie chce mi się sięgać do wyłącznika zasilacza, ani wyciągać na noc kabla z gniazdka (na pewno komputer będzie zużywał troszkę mniej prądu).

Co o tym myślicie? Może to jakaś opcja modnego chronienia środowiska?

Konior, tamten zasilacz, jak wyżej napisałem, oddałem do sklepu, ale dzisiaj chyba się po niego wybiorę.

Nowy zasilacz to chyba jakiś bardziej noname, jeżeli ta nazwa coś Tobie w ogóle mówi :)
to G7 Power Extreme 580W. Piszę tak, bo był niemal trzykrotnie tańszy od jego poprzednika, którego obwiniam za wszystkie kłopoty. Aczkolwiek w sklepie mi go rekomendowali i tu na 100 procent muszą mi go przyjąć z powrotem jak będę chciał.
W serwisie powiedzieli że nie mogą mi uznać zwrotu, ponieważ wszystkie testy wychodzą prawidłowo.
Ale dzisiaj go od nich zabiorę, w końcu to 120 funtów z robocizną.

Pozdrawiam :)

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Ostatnio edytowano 10 lutego 2012, o 05:26 przez slipknocik, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lutego 2012, o 09:43 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 89
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 23
Płeć: Mężczyzna
Witam!
ASrock Instant Boot to program który po wyłączeniu kompa przeprowadza coś w rodzaju "cichego" załadowania systemu, i przejście do hibernacji. Od zwykłej hibernacji różni się tym, że system chodzi jakby był uruchomiony na nowo a w zwykłej zostaje w stanie sprzed wyłączenia (otwarte programy, dokumenty itp.)
Co do zasilacza to co obecnie Ci sprzedali to zasilacz firmy krzak w internecie nie ma testów ani opinii o nim.
Moja rada - oddać to coś do sklepu i kupić (nie wiem jaki budżet ale...) porządny zasilacz znanej firmy typu: Be Quiet, Tagan, Topower, Thermaltake, Zalman, XFX, OCZ, Pentagram, Amacrox, Fractal Design Tacens, Antec, Fortron.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lutego 2012, o 15:59 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1768
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 43
Płeć: Mężczyzna
Ten cały Instant Boot działa :-P
Normalnie włączyłem komputer bez problemów i po półtorej sekundy od wciśnięcia przycisku, windows był gotowy do pracy. To naprawdę miłe :->

Teraz idę po zasilacz który wczoraj oddałem ludziom z serwisu. Z pewnością jest ok, po prostu nie miałem do czynienia z całym tym instant boot i wydaje mi się że już będzie dobrze. Na pewno też ten zasilacz jest lepszy od tego który wczoraj kupiłem i je zamienię, ale tego "krzaka" chyba sobie zostawię na czarną godzinę.

Wczoraj też uruchomiłem obraz z komputera na telewizorze, bardzo fajnie że nawet jest przesyłany dźwięk przez hdmi, czego się nawet nie spodziewałem. Fajne efekty na 46'' (musiałem tylko zmniejszyć rozdzielczość na karcie do full hd), jeszcze tylko program do wyświetlania 3D na tv i mam nadzieję że to koniec zmartwień :)
Jeszcze raz dzięki :d

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lutego 2013, o 22:33 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1768
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 43
Płeć: Mężczyzna
Lol, prawie rok temu tu pisałem i zasilacz firmy krzak nigdy mnie nie zawiódł. Co prawda zmieniłem telewizor, tzn. wyrzuciłem go do sypialni, ale ciągle jest ok (w salonie 55" 3D LED, i sound system od Panasonica) . Poznaliśmy polską rodzinkę tutaj, i już mam dość gadki na mój temat, że tylko wódka, muzyka house i IMPREZA co tydzień :) A prawda jest taka, że raz na dwa miesiące. Teraz to nawet dłużej, bo ja bliźniak ;) jestem. Czasem trzeba popracować trochę.

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL