Teraz jest 19 czerwca 2018, o 01:45

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 stycznia 2012, o 20:52 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 91
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 24
Płeć: Mężczyzna
Witam!
Procesor to bardzo dobry wybór w przeciwieństwie do chłodzenia które to według tego testu ma:
Małą opłacalność
Niekonkurencyjną wydajność
Bardzo głośny wentylator.
W sumie procesory w architekturze Sandy Bridge wydzielają mało ciepła i nawet na boxowym chłodzeniu dają się podkręcać więc ten Zalman poradzi sobie bez problemu.


Ostatnio edytowano 30 stycznia 2012, o 20:53 przez konior966, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 05:40 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Jeszcze raz dzięki. Właśnie wysłałem rezygnację na amazon, wygląda że jeszcze tego nie wysłali więc może uda się mi to wycofać.
A jakie chłodzenie proponujesz?

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 08:27 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
Idziesz do dyskontu, kupujesz olej do pieczenia lub oliwkę dla dzieci, po drodze idziesz też do zoologicznego po akwarium. Wkładasz kompa do akwarium, Zalewasz olejem i jazda :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ntsG3vzgeo8[/youtube]

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 13:47 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6361
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
slipknocik napisał(a):
To Asrock P67 PRO3 REV 3.0 1155
konior966 napisał(a):
Płyta bardzo dobra, w swojej klasie cenowej w sumie jest najleprza.

Wiecie co jak czytam Asrock to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera, a co dopiero jak ktoś go zachwala. Śmieć i tyle, ekonomiczny odłam Asus'a, który swoją drogą, jakkolwiek płyty ma OK to serwis i obsługa po-sprzedażowa klienta jest na najniższym możliwym poziomie.

Jeśli już mowa o płytach, to osobiście szukałbym czegoś w MSI lub Gigabycie.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 15:11 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
DoMiNo, mam nadzieję że nie będzie aż tak źle ;)

Lukas, dobry pomysł, już nie mogę się doczekać tłustego czwartku, bo nie będę się musiał bawić z patelnią :)

Zamówiłem przed chwilą to: Gelid Solutions Tranquillo Rev.2 Quiet CPU Cooler

Opinie dość dobre, z tego co zdążyłem poczytać.

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 19:27 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6361
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Slip, ja przez 7 lat pracowałem w sklepie komputerowym, więc zdążyłem sobie wyrobić zdanie o wielu markach. Czasem oszczędność kilku, kilkudziesięciu złotych lub funtów, nie jest warta zmarnowanego czasu i nerwów podczas serwisów. Przemysł to.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 20:22 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Kurcze no, mam nadzieję że nie będzie z nią większych kłopotów.
Ale wiesz co piszesz z takim doświadczeniem.
Wczoraj już ją do mnie wysłali.
W sumie kupiłem ją z amazona, więc nie powinno być problemów z serwisem. Kiedy padła mi kierownica do ps3 (pedał hamulca wydawał się być przyciśnięty troszeczkę przez cały czas) po prostu przysłali mi nową, i oddali kasę za wysyłkę uszkodzonej.

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 23:39 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 91
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 24
Płeć: Mężczyzna
Witam!
Kiedyś Asrock'a rzeczywiście trzeba było omijać szerokim łukiem lecz obecnie mam już drugą płytę (pierwsza 4CoreDual-SATA2 + Pentium4 2.8@3.4 druga obecna 870 Extreme3 + Phenom II 965 niepodkręcony ze względu na brak kasy na nowe chłodzenie :/ ) i nie ma żadnych problemów ze stabilnością, posiada też dodatkowo chłodzoną sekcję zasilania i CrossFire w trybie 8x/8x a nie tak jak inne 16x/4x :) .

Lukas
Wkładając płyte w olej praktycznie pozbawiamy się możliwości modyfikacji sprzętu więc coś za coś.

Pozdrawiam!


Ostatnio edytowano 1 lutego 2012, o 00:00 przez konior966, łącznie edytowano 3 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lutego 2012, o 21:55 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6361
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
slipknocik napisał(a):
W sumie kupiłem ją z amazona, więc nie powinno być problemów z serwisem.
W sumie to mieszkasz w innym kraju, a to akurat inny świat.

Nie wiem czy pamiętacie kampanie wymiany płyt głównych z wadliwych chipsetem intela, który to zgodził się wszystko wymieniać nieodpłatnie. Wszystkie firmy wychodziły naprzeciw klientom, czyli płyta w sklepie z ręki do ręki, oczywiście poza Asusem, który załatwiał to w trybie serwisowym. Dla niewtajemniczonych już tłumaczę: najpierw płyta trafia do sklepu, za pośrednictwem którego trafiała do serwisu Asusa i dopiero tam była wymieniana. Trwało to minimum 2 tygodnia (czasem nawet 5 tygodni) kiedy to biedny użytkownik był pozbawiony sprzętu. Na dodatek Asus nie miał nawet zamiaru pokryć kosztów transportu. Szkoda gadać.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 2 lutego 2012, o 15:41 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Już odebrałem ostatnie komponenty i dziś wieczorem przyjdzie kolega aby to wszystko poskładać.
A mam takie pytanie, czy po podłączeniu komputera do telewizora będę mógł uruchomić obraz w 3D?

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lutego 2012, o 15:34 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6361
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Chyba jeszcze nie wyszły grafiki które by to umożliwiały. Ale od 3 miesięcy nie siedzę w temacie, więc mogę nie być na bieżąco.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 3 lutego 2012, o 21:18 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 91
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 24
Płeć: Mężczyzna
Witam!
Pisząc obraz 3D masz na myśli gry filmy czy obrazki ?
Nvidia ma dwa rozwiązania:
3D Vision - (z tego co zrozumiałem) dokupujesz pakiecik okularki + ładowarko-nadajnik podczerwieni
potrzebujesz monitor/tv z odświeżaniem co najmniej 120 Hz.
3DTV - nie dokupujesz niczego karta wysyła sygnał 3D do tv (z HDMI w wersji 1.4 lub wyższej) a on myśli co z tym dalej zrobić tu jest do tego FAQ http://www.nvidia.pl/object/3dtv-play-faq-pl.html
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lutego 2012, o 12:36 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Na pudełku od karty jest napisane 3D vision ready i według linku Koniora spełniam wszystkie warunki :)

Telewizor takowy posiadam, kupiłem już na amazonie 3 metrowy kabel hdmi 1.4 i z tego co widzę, muszę jeszcze tylko kupić odpowiednie oprogramowanie. Chociaż może dokładniej przyjrzę się płycie ze sterownikami, możliwe że tam coś jest.

Chociaż nie będzie to prędko. W poniedziałek zanoszę cały komputer do reklamacji, z winowajcą, czyli z zasilaczem. To on spalił mi poprzednią płytę i kartę grafiki. Kiedy złożyłem już nowy komputer do kupy, zainstalowałem sterowniki (czyli przez moment działał jak należy), po jego ponownym włączeni, wyłączył się po około 2 sekundach.
Więc Wiesiu i Lukas mieli dobrego nosa :)
Mam tylko nadzieję że żaden z nowych komponentów się nie spalił.

Chcę przełożyć wszystkie stare części i niech kombinują. Wczoraj zaniosłem sam zasilacz aby sprawdzili; podłączył to gość do testera i wyszło mu że zasilacz jest ok. Tylko że nawet nie sprawdził wszystkich pinów po kolei (zwłaszcza napięcia w pinach od PCI-E) tylko wpiął tester do wtyczki zasilania płyty głównej.
Chciałbym zobaczyć ich miny w poniedziałek i usłyszeć jak się tłumaczą. Cały czas serwisowali mi komputer, kupowałem u nich wszystko, tylko teraz w końcu postanowiłem sam zajmować się komputerem, z Waszą i mojego kolegi pomocą oczywiście :)
Dzięki ludzie :-P

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lutego 2012, o 21:57 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1772
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
No i chodzi, przynajmniej teraz. Kupiłem dzisiaj inny zasilacz i jak na razie żadnych problemów. Całe szczęście że tamten nie popalił mi niczego z tych nowych części, uffff :)
Dobrze że w porę go wyłączyłem :D

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lutego 2012, o 22:45 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
slipknocik napisał(a):
Dobrze że w porę go wyłączyłem


Niedobrze, że go w ogóle podłączałeś :P

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL