Teraz jest 15 listopada 2018, o 09:30

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem
PostNapisane: 18 października 2008, o 16:24 
Offline
-

Dołączył(a): 10 kwietnia 2004, o 22:32
Posty: 1147
Obrazki: 33
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
czesc, mam problem z kompem - pewnego razu ogladałem sobie film i nagle komputer mi sie zawiesił, a monitor sam sie wyłączył, po restarcie wszystko było ok do momentu logowania sie do systemu - gdy tylko pokazał sie pulpit, znowu nastąpił zwis, pomysłałem - cos z karta graficzną (GF 6200 256 MB, na złączu AGP, niepodkręcana) albo ze sterownikami, sprawdziłem w trybie awaryjnym - to samo, więc wszedłem w tryb VGA, przeinstalowałem sterowniki, próbowałem też innych, starszych i nowszych sterowników - ale nadal był problem

potem włożyłem na próbę inną, starsza kartę Riva TNT 2 32mb - też na AGP - początkowo system jej w ogóle nie wykrywał, ale potem wszystko było w porządku - nic sie nie wieszało

jednak potem włożyłem nowszą karte GF 7300GT 512MB na złączu PCIe - w trakcie instalacji sterowników system znowu sie zawiesił, a monitor sie wyłączył...

dla pewności przeinstalowałem też windowsa, ale nic to nie zmieniło, nie grzebałem też nic w biosie, co to może być? płyta główna (ASRock 775Dual-880Pro), pamięć, zasilacz, procesor (DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz) ??

Itachi i inni - help! :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 18 października 2008, o 18:29 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 10127
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
stawiam na plyte glowna i jej magistrale AGP/PCIe ale tyle chyba sam wydedukowales ;)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 18 października 2008, o 21:50 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 listopada 2004, o 19:16
Posty: 8016
Obrazki: 582
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 13
Wiek: 46
Płeć: Mężczyzna
Miałem podobne problemy z zasilaczem... wymieniłem na mocniejszy i pomogło...

_________________
Anonymous, pozdrawiam Ciebie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 19 października 2008, o 21:52 
Offline
-

Dołączył(a): 10 kwietnia 2004, o 22:32
Posty: 1147
Obrazki: 33
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
sprawdziłem już wszystko, co mogłem - pozostaje płyta główna, a z tym już sobie sam nie poradze - możecie polecić jakiś sensowny serwis? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 20 października 2008, o 06:24 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 10127
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
a opłaca ci sie ASRocka w ogóle probowac naprawiac ? (choc generalnie w mozliwosc naprawy nie wierze - elementy SMD + warstwowa plytka + wiekszosc to elementy cyfrowe nietypowe, musial bys miec farta by byl to np. jakis kondensator ktory by elektronik wypatrzyl golym okiem bo inaczej bez schematu to nie ma szans by nawet szukac :) )

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 20 października 2008, o 16:06 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 października 2005, o 13:05
Posty: 1176
Obrazki: 10
Lokalizacja: HBG
Wiek: 36
Płeć: Kobieta
Lukas napisał(a):
stawiam na plyte glowna


ja tez
mialam ten sam problem kilka lat temu, wymienilam plyte i wszystko bylo cacy cacy ;)

_________________
With the mind fixed on a certain point, there will be nothing too difficult.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 20 października 2008, o 19:02 
Offline
-

Dołączył(a): 10 kwietnia 2004, o 22:32
Posty: 1147
Obrazki: 33
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
tak też zrobie - dzieki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 20 października 2008, o 19:35 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1728
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Tomek napisał(a):
sprawdziłem już wszystko, co mogłem - pozostaje płyta główna, a z tym już sobie sam nie poradze - możecie polecić jakiś sensowny serwis? :)

Ja od zawsze byłem klientem Amikomu . Polecam . Niedawno mój brat wymieniał u nich właśnie płytę ( i jeszcze jakiś drobiazg ) . Zrobili mu to w jeden dzień :)

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 21 października 2008, o 11:46 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 kwietnia 2004, o 17:20
Posty: 4841
Obrazki: 4
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 1
Płeć: Mężczyzna
ja zawsze chodzilem do delkomu ale ostatnio wymieniali mi plyte glowna przez tydzien. moze trwaloby i dluzej ale po tygodniu przyszedlem wesoly jak burza gradowa powiedzialem ze jak nie gotowy to biore i w godzine zrobili ;-)

_________________
"we need to be all that we can be"
:-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 21 października 2008, o 12:09 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lipca 2005, o 20:52
Posty: 1173
Obrazki: 0
Lokalizacja: znienacka
Pochwały: 1
Wiek: 33
Płeć: Mężczyzna
a ja polecam Sferis w Gdyni ^^ :D

_________________
Something Wrong Inside You.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 26 października 2008, o 21:41 
Offline
-

Dołączył(a): 10 kwietnia 2004, o 22:32
Posty: 1147
Obrazki: 33
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
o kant du** z tym Amikomem - przez cały tydzien grzebali, grzebali... i stwierdzili, ze to na pewno nie problem karty graficznej :D moja sugestia, zeby wymienic po prostu plyte główną, spotkala sie z dziwnym niezrozumieniem... zabralem kompa na weekend, ale juz chyba do nich nie wroce...

a tak w ogóle zdziwila mnie inna rzecz - wlasnie odpalilem kompa pod Linuxem (Knoppix) i wszystko jest ok - żadnych problemów z uruchomieniem, grafika jest w porzadku, moge ogladac filmy itd.
to jak to jest, linuxowe sterowniki jakoś inaczej korzystają z karty graficznej niż windowsowe? omijają tą niby uszkodzoną czesc płyty głównej?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 października 2008, o 05:27 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 23:22
Posty: 1728
Obrazki: 1
Lokalizacja: Medway, Kent
Pochwały: 2
Wiek: 44
Płeć: Mężczyzna
Tomek napisał(a):
o kant du** z tym Amikomem - przez cały tydzien grzebali, grzebali... i stwierdzili, ze to na pewno nie problem karty graficznej :D moja sugestia, zeby wymienic po prostu plyte główną, spotkala sie z dziwnym niezrozumieniem...

Wow ... to pierwszy gwóźdź do trumienki Amikomu ? Przynajmniej kiedyś było wporządku :/

_________________
R.I.P. Paul Gray...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 października 2008, o 12:46 
Offline
-

Dołączył(a): 10 kwietnia 2004, o 22:32
Posty: 1147
Obrazki: 33
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
nie no bez przesady z tą trumną :) ludzie tam pracujący są sympatyczni, ale niestety bardzo powolni... poza tym gnieżdżą sie teraz w nowej siedzibie, w centrum "Nasze" przy dworcu glównym PKP - może to ich w jakiś sposób ogranicza? nie wiem... póki co zadomowil sie u mnie Linux, naprawde fajna rzecz... pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem
PostNapisane: 27 października 2008, o 12:54 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 czerwca 2004, o 22:21
Posty: 1309
Obrazki: 7
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 48
Płeć: Mężczyzna
Tomek napisał(a):
nie no bez przesady z tą trumną :) ludzie tam pracujący są sympatyczni, ale niestety bardzo powolni... poza tym gnieżdżą sie teraz w nowej siedzibie, w centrum "Nasze" przy dworcu glównym PKP - może to ich w jakiś sposób ogranicza? nie wiem... póki co zadomowil sie u mnie Linux, naprawde fajna rzecz... pozdrawiam


...dobre, dobre :o e: ...są tak samo ograniczeni jak słynna firma od windy... ;)

_________________
Pozdrawiam, Jarek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL