Teraz jest 20 lipca 2018, o 00:02

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 sierpnia 2014, o 15:42 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4180
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Zauważyłem,że transfer plików z lapka do tableta jest na poziomie max 45kb/s ,wg mnie to trochę za mało. Lapek jedzie na win7 ,a tablet prestigio na andku 4.2 . ?Co może być przyczyną?Odległość między urządzeniami nie robi zmian

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 września 2014, o 15:16 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lutego 2010, o 11:00
Posty: 368
Lokalizacja: z Weja!
Pochwały: 12
Płeć: Mężczyzna
trudno stwierdzić. możesz posprawdzać specyfikacje urządzeń i zobaczyć jaka klasa (zasięg) i przepustowość (chociaż i tak oba mają pewnie już spokojnie 3.0). pewnie niewiele to da, ale będziesz znał górną granicę.

odległość rzeczywiście nie powinna mieć znaczenia (w sensie metry czy trzy nie robią różnicy). najpopularniejsza klasa 2 ma zasięg do 10m.

przy tak słabym transferze trudno tu nawet mówić, że to wina zakłóceń, ale warto to sprawdzić - choćby działające sieci WiFi (w większości to samo pasmo 2.4). po prostu spróbować w różnych miejscach mieszkania i sprawdzić czy coś się zmienia.

ale zacząłbym od zdiagnozowania czy po której stronie jest problem - czy to laptop, tablet czy połączenie między nimi. do tego celu możesz wykorzystać telefon i zmierzyć prędkość tel-laptop i tel-tablet.

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 września 2014, o 15:57 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
Ja bym stawiał na sterownik i problem z systemem operacyjnym. Odpowiedź powinien dać test z innym tekefonem/tabletem oraz tableta z innym urządzeniem, tak jak pisze Kret,

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 3 września 2014, o 18:30 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4180
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Dzięki,pogrzebałem w tablecie i wyłączyłem w sekcji bt funkcję przesyłania multimediów i skoczył transfer z 45 na ok 160 ,czyli coś obciążało/dzieliło sygnał.

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL