Teraz jest 21 września 2018, o 22:37

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: AERO2
PostNapisane: 23 lutego 2014, o 12:13 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
ciekawi mnie jak to działa w rekonie Pomorza ,bo teraz smartfony mają mozliwość 2 sim i kusi aby zamontować darmowy internet.Opinie?W szukajce zapisałem aero2 ale nic nie znalazło :(

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 24 lutego 2014, o 09:13 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Rejon zachodni Wejherowa jak najbardziej. Mam kartę w tablecie i laptopie i działa moim zdaniem bardzo dobrze.
Zaznaczam, że używam Aero jako dodatku do głównego połączenia po Wi-Fi.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 24 lutego 2014, o 11:38 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwietnia 2010, o 17:49
Posty: 1232
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 13
Płeć: Mężczyzna
rumcajs napisał(a):
ciekawi mnie jak to działa w rekonie Pomorza ,bo teraz smartfony mają mozliwość 2 sim i kusi aby zamontować darmowy internet.Opinie?W szukajce zapisałem aero2 ale nic nie znalazło :(

Znajomy ma Areo jako dodatkowy internet "w razie cuś". Kartę włożył do modemy, który kiedyś miał po Play. W Gdyni dział, w Gdańsku działa w okolicach Kościerzyny działa. Temat jest taki, że jeśli do telefonu to może być ok. Tak samo tablet i telefon. Inna opcja do laptopa w sytuacji gdy miał by to być internet stały. Po pierwsze prędkość nie jest za duża, po drugie co ok godzinę rozłącza.

Co do telefonów na dwa sim. Mam posiadam i przetestowałem już kilka. Jestem zadowolony a temat internetu rozwiązałem tak, że kupuję raz na rok na Allegru kartę sim 6Gb za ok 45 zł i jest git. Jedna karta działa do połączeń, druga tylko i wyłącznie internet. Czy trzeba w telefonie sprawdzić np rozkład jazdy, czy zrobić przelew, tudziez zapłacić w Biedronka - jak znalazł :D
W sytuacji kiedy mam przy sobie laptop a nie mam dostępu do internetu - telefon jako modem działa ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 24 lutego 2014, o 15:29 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
ok,dziekuję,zamówiłem aero2,zobaczymy co i jak,ot do komórki -dla nawigacji

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 27 lutego 2014, o 11:07 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Dla jakiej navi? Ja mam NaviExperta i na prawdę ciągnie mało, rzędu kilkunastu - kilkudziesięciu kb.

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 27 lutego 2014, o 11:31 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwietnia 2010, o 17:49
Posty: 1232
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 13
Płeć: Mężczyzna
yanosik z Gdyni do Katowic pobrał ok 4 Mb ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 28 lutego 2014, o 09:14 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11484
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
przy czym pewnie pakiet danych u operatora max 5zł za 50mb, jak dla mnie, aero to zbyt dużo kombinacji przy zbyt małym zysku :)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 28 lutego 2014, o 16:45 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
kombinacja z załatwieniem?max 15 minut i pójście na pocztę,to niewiele raczej jeśli cos jest za prawie,free ,bo koszt kaucji 20 zł i wysyłki 7 zł płatne jednorazowo

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 2 marca 2014, o 08:46 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11484
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
Wolę używać operatora u którego mam net za free i mieć wszystko skonsolidowane na jednej karcie sim :) W moim przypadku mam prepaid play i przy każdym doładowaniu za 30zł (zazwyczaj tyle wydaję miesięcznie na tel.) dostaję 500MB transferu, jak dla mnie to aż nadto pomimo dość intensywnego korzystania z mobilnego internetu.

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 11 marca 2014, o 12:42 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Działa fajnie,lecz aero zapomniało pochwalić się, że tylko do konca roku,ale na alledrogo jest ciekawa opcja karty sim z internetem 1GB za 6 zl do wykorzystania w ciągu 366 dni.Promocyjna startówka orange

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 11 marca 2014, o 13:02 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11484
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
Aero2 ma działać do końca 2016. Koniec 2014, był datą która uległa zmianie.

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 11 marca 2014, o 22:50 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
:564: za dobre wiadomości

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 12 marca 2014, o 12:31 
Offline
-

Dołączył(a): 7 marca 2007, o 18:08
Posty: 1492
Lokalizacja: ja mam to wiedzieć?
Pochwały: 6
Płeć: Mężczyzna
Zgadza się, do końca 2016 roku :)

_________________
Hej! Anonymous, pomóż głodnym dzieciom :) http://www.pajacyk.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AERO2
PostNapisane: 12 marca 2014, o 18:46 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 4125
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
same plusy,jak na cmentarzu :diabel2:

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL