Teraz jest 25 maja 2017, o 22:50

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 listopada 2012, o 21:36 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 czerwca 2009, o 15:02
Posty: 2216
Obrazki: 3
Lokalizacja: Wejherowo/Rumia
Pochwały: 10
Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
Chciałbym udostępnić pliki z komputera przez WiFi, abym mógł je wysyłać(i ściągać) na telefon z Androidem. Może ktoś mi wytłumaczyć jak to najlepiej i najprościej zrobić?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 12 listopada 2012, o 21:38 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6353
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
Zainstaluj FilExpert. Pozwala udostępnić zasoby Androida przez http. Transfer działa w dwie strony.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 12 listopada 2012, o 21:39 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 38
Płeć: Mężczyzna
file expert :)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 12 listopada 2012, o 21:39 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 38
Płeć: Mężczyzna
hehe, wielkie umysły myślą tak samo ;-)


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 12 listopada 2012, o 21:41 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 czerwca 2009, o 15:02
Posty: 2216
Obrazki: 3
Lokalizacja: Wejherowo/Rumia
Pochwały: 10
Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
Ja słyszałem że jakąś wersją programu Astro, ale niezbyt mi to działało ;) Jutro spróbuję tym programem ;) Dzięki

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 12:03 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 czerwca 2009, o 15:02
Posty: 2216
Obrazki: 3
Lokalizacja: Wejherowo/Rumia
Pochwały: 10
Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
Myślę że nie warto zakładać nowego tematu. Poszukuję dobrej przeglądarki internetowej na androida 2.3.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 12:25 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 czerwca 2006, o 22:02
Posty: 2556
Obrazki: 13
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 9
Wiek: 45
Płeć: Kobieta
arsi7 napisał(a):
Poszukuję dobrej przeglądarki internetowej na androida 2.3.

mi najbardziej odpowiadała opera przy tej wersji androida :)

_________________
http://jezynkowerobotki.blogspot.com/


Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 12:34 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 38
Płeć: Mężczyzna
Wcześniej powiedział bym Dolphin, ale ostatnio coś mi grymasił wiec przesiadłem się na operę (nie mini) no i na tą chwilę też właśnie ją bym polecił.

Przy okazji, jeśli jeszcze ktoś nie używa, to polecam mega klawiaturę. Używam ja juz długo a ostatnio dodano do niej pisanie a'la swype. Klawiatura nazywa się SwiftKey Flow i jest w markecie dostępna za piątaka. Pisanie na niej to czysta przyjemność. :-)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 16:22 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 38
Płeć: Mężczyzna
Aaa przypomniało mi się, że zamiast file expert używam ostatnio airdroid, wg mnie lepiej działa :-)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 16:40 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6353
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
ja też aktualnie na operze klikam. W sumie to wizualnie i funkcjonalnie bardziej odpowiada mi delfin, ale miał problemy z obsługą forum, więc poszedł w odstawkę.

A jeśli już mowa o klawiaturach, to za namową Luka, testowałem swifta i niestety poległ. Układ dodatkowych znaków mi nie odpowiadał, a poza tym Swype dużo dokładniej dopasowuje słowa.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 17:51 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 11485
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 38
Płeć: Mężczyzna
DoMiNo napisał(a):
A jeśli już mowa o klawiaturach, to za namową Luka, testowałem swifta


racja, zapomniałem, jest wersja testowa w markecie :)


DoMiNo napisał(a):
testowałem swifta i niestety poległ. Układ dodatkowych znaków mi nie odpowiadał, a poza tym Swype dużo dokładniej dopasowuje słowa.


U mnie akurat odwrotnie, swype mi gorzej dopasowywał się, widocznie mamy inne maniery ruchu kciukiem po ekranie ;-)

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 21:00 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 czerwca 2009, o 15:02
Posty: 2216
Obrazki: 3
Lokalizacja: Wejherowo/Rumia
Pochwały: 10
Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
Mi opera nie odpowiada - chodzi wolno i nie jest zgodna z różnymi rozszerzeniami. Na tablecie z Androidem 4.0 miałem identyczną sytuację - i po przetestowaniu kilku które przyszły mi do głowy (systemowa, opera, dolphin, chrome i firefox) wybrałem ognistego lisa :) Tam chodzi bardzo szybko, kilka kart nie obciąża systemu a i gry przeglądarkowe chodzą płynnie. Niestety na androida 2.3 nie ma Firefoxa i zmuszony jestem korzystać z przeglądarki producenta :(:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 21:18 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 grudnia 2008, o 10:44
Posty: 6353
Obrazki: 53
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 49
Płeć: Mężczyzna
arsi7 napisał(a):
przeglądarki producenta
A zdradź jakiego.

_________________
Nigdy nie kłóć się z głupcem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!
Obrazek Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 1 marca 2013, o 21:58 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 czerwca 2009, o 15:02
Posty: 2216
Obrazki: 3
Lokalizacja: Wejherowo/Rumia
Pochwały: 10
Wiek: 25
Płeć: Mężczyzna
DoMiNo napisał(a):
A zdradź jakiego.

Alcatel, dokładnie 918d. Funkcji ma dużo, szybkość działania większa niż w operze, niestety ucina zawsze część strony oraz ma niewygodny dostęp do funkcji takich jak przełączenie między kartami.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 11 września 2015, o 10:53 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 3884
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 88
Wiek: 54
Płeć: Mężczyzna
gdyby ktoś szukał jak skorzystać smartfonem z androidem z internetu np mobilnego w laptopie ,to zaproponuję http://virtualrouter.codeplex.com/ ,należy pamiętać ,aby była włączona karta bezprzewodowa (często klawiszami Fn+ np F5 itd). Dzięki temu udostępniamy internet z lapka za antka :) przez wi-fii bez routera zewnętrznego

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL