Teraz jest 16 grudnia 2018, o 13:58

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 października 2013, o 18:44 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 3973
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
jest sobie komp,ma oryginalny windows 7 i jak często to bywa wciśnięty norton 2012 ,oczywiście wygasa subskrypcja i ..nie płacimy,norton sobie wisi i domaga sie ,ale co tam,olać pajaca.Za jakis czas nagle obciete zostaje łącze,przychodzi gośc z tkchopin bez lapka!!,włącza twój ,stwierdza ,że to wina kompa i wychodzi..acha..zgarnia 35 zł. Niby wina routera lub kompa.Bierzesz kompa i router i idziesz do kumpla-tez w chopinie,podłączacie najpierw na sztywno pod kabel-jak złoto,potem router -jak złoto-o co kaman??odinastalke nortona poprzez odp program robisz,zainstalowujesz inny antywir ,chodzi ok,pełny zakres przesyłu.Teraz pytanie,:
-czy norton jest złośliwy i jak nie chcesz go kupić,to obcina łącze?
-czy pan a chopina zgarnął kasę ,powiedział ,że ok,a potem naprawili przepust łącza?

jedyne róznice to :wizyta pana z tkchopin ,który nie zrobił nic poprawiającego i późniejsze usunięcie nortona.

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 października 2013, o 21:34 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 października 2004, o 21:04
Posty: 64
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 34
Płeć: Mężczyzna
możliwe, że zapora norton security blokowała dostęp do internetu dla określonych programów, i nie aktualizowała się po okresie subskrypcji.
jak nie był opłacony program, to nie można było nic w nim zmienić nawet, więc ciężko stwierdzić. może jest taka opcja, że po długim nieaktualizowaniu bazy wirusów, ogranicza łącze, aby nie zarazić kompa?:)
ale to tylko można gdybać.
poza tym norton sux.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2013, o 08:09 
Offline
-

Dołączył(a): 4 listopada 2009, o 16:01
Posty: 200
Obrazki: 5
Lokalizacja: wejherowo
Pochwały: 3
Płeć: Mężczyzna
nie opłacony antywirus raczej nie powinien blokować internetu tylko "wołać" o zapłatę , wniosek- lepiej sprawdzić łącze na innym komputerze/ sprawdzić laptopa u kolegi niż wzywać serwis.

Z antywirusów polecam darmowy COMODO INTERNET SECURITY.....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2013, o 08:13 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 października 2004, o 21:04
Posty: 64
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 34
Płeć: Mężczyzna
chodziło mi o to, że antyvir mógł blokować jakąś usługę, a przez to, że nie był opłacony, to dostęp do tej funkcji był zablokowany i nic nie dało się z tym zrobić.

a jeżeli chodzi o darmowe antywiry to po co kombinować z mało znanymi?
Avast i już.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2013, o 15:43 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 września 2009, o 19:46
Posty: 2650
Obrazki: 10
Lokalizacja: Fenikowskiego
Pochwały: 7
Wiek: 43
Płeć: Mężczyzna
Apropos antywirusów,poproszę o opinie Kaspersky Antywirus z kodem aktywacyjnym sieci PLUS przy przedłużeniu umowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2013, o 16:00 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 października 2004, o 21:04
Posty: 64
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 34
Płeć: Mężczyzna
Kaspersky to Kaspersky. Niezależnie od tego skąd będzie klucz.
Jednemu przypasuje, innemu nie. Mi osobiście nie podoba się interfejs, i denerwuje mnie kilka jego opcji blokad z góry narzuconych.
Np. miałem bardzo długo problem z odbieraniem maili poprzez Outlooka, bo Kaspersky blokował pewną usługę...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 października 2013, o 22:01 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 3973
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
dzięki za opinie,wg mnie wirusy tworza twórcy antywirów,biznes musi się kręcić ,co nie?,na razie działa sprzęt,mnie dziwi ,że serwisant chopina nie ma laptopa,albo jakiegoś urządzenia pomiarującego przesył danych,tylko operuje na sprzęcie klienta-amatorszczyzna wg mnie w tym temacie,ale mam nadzieję,że to odosobniony przypadek

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 października 2013, o 11:35 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwietnia 2004, o 06:24
Posty: 10080
Obrazki: 63
Lokalizacja: Kębłowo
Pochwały: 93
Wiek: 39
Płeć: Mężczyzna
Matula napisał(a):
a jeżeli chodzi o darmowe antywiry to po co kombinować z mało znanymi?
Avast i już


dokładnie :)

Matula napisał(a):
Kaspersky to Kaspersky. Niezależnie od tego skąd będzie klucz.
Jednemu przypasuje, innemu nie. Mi osobiście nie podoba się interfejs, i denerwuje mnie kilka jego opcji blokad z góry narzuconych.
Np. miałem bardzo długo problem z odbieraniem maili poprzez Outlooka, bo Kaspersky blokował pewną usługę...


i kolejny raz się podpisuję, kiedyś instalowałem go na każdym kompie jaki robiłem ale z którąś kolejną wersją zaczął mi robić problemy z którymi nie miałem siły walczyć, przesiadka na Avasta spełnia moje oczekiwania (pomimo jego false positives na niektórych stronach opartych na joomla)


rumcajs napisał(a):
czy norton jest złośliwy i jak nie chcesz go kupić,to obcina łącze


Nie, norton to poprostu przeładowana kobyła która sama nie wie co robi, nigdy nikomu go nie polecam, wg mnie to jeden z drożyszch a jednocześnie gorszych programów.

_________________
Obrazek
Obrazek

Cały czas do przodu i staramy się przede wszystkim ;)


Góra
 Zobacz profil Prywatny album  
 
PostNapisane: 16 lutego 2014, o 22:39 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 marca 2008, o 21:23
Posty: 87
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 24
Płeć: Mężczyzna
Lukas napisał(a):
Matula napisał(a):
a jeżeli chodzi o darmowe antywiry to po co kombinować z mało znanymi?
Avast i już


dokładnie :)
Avast znakomicie poprawia poczucie bezpieczeństwa u użytkownika, co do wykrywania czegokolwiek... Przykład z życia, znajomy ma go zainstalowane u siebie na maszynce, przez jakieś pół roku latałem do niego czyścić kompa z wirusów, z czego chyba trzy razy ukash (aka wirus policyjny) groził paluszkiem, po tymże pół roku stwierdziłem że zaczyna się to robić nudne i opier... nauczyłem go żeby na pewne strony nie wchodzić i używać od czasu do czasu głowy podczas buszowania w internecie. Dziwnym trafem od tego czasu maszyna jako tako chodzi.

Osobiście używam i polecam innym zdrowy rozsądek, bardzo fajna sprawa, ma bardzo dużo opcji i nie spowalnia mocno kompa. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lutego 2014, o 23:03 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 listopada 2004, o 19:16
Posty: 8016
Obrazki: 582
Lokalizacja: Wejherowo
Pochwały: 13
Wiek: 46
Płeć: Mężczyzna
Lukas napisał(a):
Nie, norton to poprostu przeładowana kobyła która sama nie wie co robi, nigdy nikomu go nie polecam, wg mnie to jeden z drożyszch a jednocześnie gorszych programów.

... ha...
... przypominam sobie nasze dyskusje o anty virach... sam od lat korzystam z nortona 360, fakt, może i jestem ostrożny podczas "otwierania" netowych stronic, ale tego nie można powiedzieć o moich domownicach :/
Najważniejsze... odpukać, jeszcze nigdy nie zdarzyło się ściągnąć "diabelstwa" na kompa, więc u nas norton na PLUS.

_________________
Anonymous, pozdrawiam Ciebie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 września 2016, o 09:26 
Offline
-

Dołączył(a): 12 lutego 2015, o 09:26
Posty: 18
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Kobieta
Po co trzymasz Wygasły antywirus? Odinstaluj go, komputer ci przyśpieszy i nie będzie powiadomień.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 czerwca 2018, o 22:58 
Offline
-

Dołączył(a): 12 lutego 2015, o 09:26
Posty: 18
Lokalizacja: Wejherowo
Wiek: 36
Płeć: Kobieta
Według mnie totalnie nie ma sensu trzymanie antywira, który jest niekatywny. Warto kupić sobie coś za kilkanaście złotych na pół roku, często zdarzają się takie okazje, jak chociażby Norton czy Eset - dwa godne polecenia antywirusy. Działają jak potrzeba, nie mają wkurzających powiadomień ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 czerwca 2018, o 16:30 
Offline
-
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwietnia 2008, o 15:01
Posty: 3973
Obrazki: 2
Lokalizacja: pomorski ciemnogród
Pochwały: 91
Wiek: 45
Płeć: Mężczyzna
Windy od 7 do następnych mają wbudowane antywirusy MSE . nie jest to szczyt techniki ,ale zawsze coś .

_________________
Jeżdżąc na rowerze ,często na swojej drodze spotykam maniaków ,wariatów jadących bez opamiętania ,na złamanie karku.............aż trudno mi się ich wyprzedza .........


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL